۸ روش برای مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ

مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ، مسئولیت سنگین و پرفشاری است. سر و کار داشتن با ماشین آلات یا دیگر بخش های شرکت، به اندازه مدیریت نیروی انسانی پرچالش نیست.

نیروی انسانی در حقیقت سلول ها و اجزای زنده کسب و کار هستند. میزان سلامت ذهنی، آرامش فکری، خلاقیت، درست‌کاری، مهارت و هماهنگی آنها در نهایت منجر به پیشرفت یا شکست کل کسب و کار می شود.

نگران نباشید! راه و روش های مختلف و امتحان شده ای برای مدیریت نیروی انسانی وجود دارد. این روش ها بر پایه تجربیات شرکت ها و مفاهیم روانشناسی و رفتارشناسی شکل گرفته اند.

در این مقاله می خواهیم شما را با هشت روش برای مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ آشنا کنیم.

 

روش اول برای مدیریت نیروی انسانی : انگیزه نیروی انسانی را بالا نگه دارید

همان طور که در این مقاله توضیح دادیم، ایجاد و حفظ انگیزه برای نیروی انسانی اهمیت ویژه ای دارد.

انگیزه مثل هوای پاک و تازه می ماند که بدون آن، عملکرد کل اعضای بدن (در اینجا نیروی انسانی شرکت) با کندی و اشکال مواجه می شود.

از یاد نبرید که ایجاد انگیزه مثل غذا خوردن است. نباید تصور کنید فقط با یک بار انجام دادن آن، دیگر نیازی به دوباره انجام دادن‌اش دارید.

 

روش دوم برای مدیریت نیروی انسانی : هنگام استخدام نیروی جدید، تصویر کلی را در نظر بیاورید

زمانی که می خواهید یک نیروی جدید را به شرکت اضافه کنید، نباید فقط روی تجربه ها و مهارت های او تمرکز کنید. هر نیروی جدید مثل یک عضو جدید است که قرار است به بدن (در اینجا یعنی کسب و کار) پیوند بخورد.

آیا او با اعضای قبلی سازمان که سالم هستند و وظایفشان را به خوبی انجام می دهند، همخوانی و هماهنگی دارد؟ آیا اخلاق، رفتار و طرز فکر او با فضای کلی شرکت و باقی کارکنان در تضاد قرار دارد؟

حتما به این مورد دقت کنید. درست مثل یک عضو ناهماهنگ جدید که بدن آن را پس می زند؛ یک کارمند ناهماهنگ هم عملکرد بخش را مختل می کند.

برای مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ، باید به چنین جزئیاتی توجه کنید.

 

روش سوم برای مدیریت نیروی انسانی : جلسات هفتگی یا ماهیانه داشته باشید

سعی کنید با افرادی که تحت نظارت شما کار می کنند حداقل هفته ای یک بار جلسه داشته باشید. از آنها درباره پیشرفت یا پسرفت ها سوال بپرسید، مشکلات را بشنوید، پیشنهادها را بررسی کنید و حتی جویای احوال شخصی آنها بشوید.

اگر تعداد کارکنان زیاد است، سعی کنید این جلسات را با سرگروه‌ها و سرپرست‌ها برگذار کرده و از آنها بخواهید که همین روند را در زیرمجموعه خود ادامه بدهند.

با این حال، لازم است هرازگاه فرصتی ایجاد کنید که کارکنان بتوانند به صورت شخصی با شما به گفتگو بپردازند.

 

روش چهارم برای مدیریت نیروی انسانی : با بخش های دیگر شرکت در ارتباط و تعامل باشید

از آنجا که شما مسئول استخدام و حمایت کارکنان مناسب برای هر بخش از شرکت هستید، لازم است به صورت مداوم و پویا با همه بخش ها در ارتباط و تعامل باشید.

این مورد یکی از روش های حیاتی برای مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ است.

 

روش پنجم برای مدیریت نیروی انسانی : منصفانه رفتار کنید

این روش به نظر بدیهی است، اما متاسفانه چندان رعایت نمی شود. به همین دلیل است که اکثر کارمندان از مدیر منابع انسانی، چندان دل خوشی ندارند.

سعی کنید حتی برای کارمندانی که در پایین ترین رتبه قرار دارند هم گوش شنوا باشید. اگر قرار است شرکت به دلایلی همکاری خود را با کسی قطع کند، صحبت ها و دفاعیات او را نیز بشنوید و به اصطلاح یک طرفه به قاضی نروید.

سعی کنید کارمندان تصویر مثبت و روشنی از شما داشته باشند.

 

روش ششم برای مدیریت نیروی انسانی : به آموزش شخصی خود اهمیت بدهید

مدیران منابع انسانی باید اطلاعات و روش های خود را به‌روز نگه دارند. متاسفانه هیچ کسی جز خودتان قرار نیست دنبال دانش جدید و روش های بهتر برود.

سعی کنید حداقل هفته ای یک ساعت را به مطالعه آخرین مقاله ها در زمینه کاری خود بگذرانید. این یک ساعت در هفته می تواند به روزی یک ساعت هم برسد، اما نباید کمتر بشود.

تلاش کنید در زمینه های مختلفی مانند روانشناسی، جامعه شناسی، رفتارشناسی و… هم مطالعه مفید داشته باشید.

اگر مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ را به عهده دارید، باید همپای رقیبان جهانی خود پیش بروید.

 

روش هفتم برای مدیریت نیروی انسانی : افرادی را استخدام کنید که از خودتان بهتر هستند

دیوید آگیلوی می گوید: «اگر ما افرادی کوتاه تر (یعنی با توانایی کمتر) از خودمان را استخدام کنیم؛ در نهایت شرکت کوتوله ها خواهیم شد. در حالی که اگر افراد بلندتر را به کار بگیریم، هر کدام سعی می کنیم به اندازه او قد بکشیم. پس به زودی شرکت غول ها خواهیم بود!»

این نقل قول از آگیلوی، به خوبی شرح می دهد که چرا نباید از استخدام افراد ماهرتر، خلاق تر و بهتر از خودمان بترسیم. مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ، نقش مهمی در قد کشیدن و غول شدن شرکت به عهده دارد!

 

روش هشتم برای مدیریت نیروی انسانی : از پشت میز بلند شوید!

جای شما همیشه پشت میز اتاقتان نیست!

بهتر است هرازگاه به بخش های مختلف سر بزنید، با کارکنان گپ کوتاهی بزنید، اوضاع کلی را از نزدیک ببینید و بسنجید.

به گزارش ها و دوربین ها اکتفا نکنید. صبر نکنید تا مشکلی حاد شده و سپس به گوش شما برسد.

در عین حال، صمیمیت و احترام را به عنوان اساس رابطه خود با کارکنان در نظر بگیرید. لازم نیست همه از شما بترسند و در حضورتان دستپاچه شوند. البته این صمیمیت نباید به قدری باشد که روی اقتدار و عملکرد درست شما اثر منفی بگذارد.

 

مدیریت نیروی انسانی در کسب و کارهای بزرگ مثل نگهداری از یک گیاه زنده است

گیاه طبیعی و زنده یک سری نیازها و خواسته ها دارد. کوچکترین اهمال و بی توجهی می تواند به سرعت باعث از بین رفتن گیاه بشود.

کسب و کارهای بزرگ به نظارت دائمی و ریزبینانه روی تمام امور و بخش ها نیاز دارند و این موضوع مختص مدیریت منابع انسانی نیست.

سعی کنید حضور پررنگ، آگاهانه و البته مدبرانه شما همواره ملموس و محسوس باشد.

از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید از شما ممنونیم. اگر درباره ی این مقاله نظر و یا سوال خاصی دارید، لطفا در بخش نظرات برایمان بنویسید .

منبع:abretalaee.com

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *